Zapraszamy do udziału w konkursie kulinarnym na potrawę z wykorzystaniem produktu lokalnego, pt. “Bukowieńskie smaki”. Z najlepszych nadesłanych przepisów zostanie zredagowana broszura kulinarna. Ponadto laureaci otrzymają pamiątkowe dyplomy i statuetki.
Na Wasze przepisy czekamy do 15 maja 2021 roku.
Regulamin Konkursu Kulinarnego
“Bukowieńskie Smaki”
-
Postanowienia ogólne
-
Organizatorem konkursu jest Miejski Ośrodek Kultury w Bukownie.
-
Regulamin konkursu znajduje się na stronie internetowej Organizatora.
-
Regulamin ustala zasady uczestnictwa i warunki organizacyjne.
-
Zgłoszeń można dokonywać do 15.05.2021 r.
-
Cel konkursu
Celem konkursu jest dokumentacja domowych sposobów utrwalania żywności oraz ich popularyzacja w społeczeństwie.
Warunki uczestnictwa
-
-
Konkurs ma charakter otwarty, bezpłatny i dobrowolny.
-
Uczestnikami mogą być osoby pełnoletnie.
-
Uczestnikami nie mogą być pracownicy Organizatora.
-
Każdy uczestnik może zgłosić 1 lokalny* przepis kulinarny wraz z opisem przygotowania potrawy (max. 4000 znaków ze spacjami) i fotografię (rozmiar zdjęć nie może być mniejszy niż 1280×720 pikseli). W przypadku wysłania większej ilości zdjęć oceniane będzie tylko to, które przedstawia efekt końcowy.
-
W konkursie oceniane będą przepisy z wykorzystaniem produktu lokalnego na: przystawkę, danie główne lub deser.
-
Fotografie mają przedstawiać wykonany wg nadesłanego przepisu produkt.
-
Fotografie przedstawiające osoby wykluczają uczestnictwo w konkursie.
-
Przepisy kulinarne i zdjęcia należy nadsyłać w formie elektronicznej na adres e-mail: kolekcjasmakowmok@op.pl.
-
Każde zgłoszenie należy wysłać wraz z informacją zawierającą imię i nazwisko osoby dokonującej zgłoszenia i/lub dodatkowymi danymi kontaktowymi.
-
Uczestnik nadsyłający przepis kulinarny, wraz z opisem i zdjęciem, wyraża zgodę na wykorzystanie przez Organizatora przepisów i fotografii oraz publikację powyższych na stronie i profilach społecznościowych MOK Bukowno.
-
Uczestnik (zgodnie z ustawą z dnia 04.02.1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Dz.U. z 2019 r., poz.1231, z późn. zm.) wyraża także zgodę na wykorzystanie nadesłanego przepisu i zdjęcia w mediach elektronicznych i tradycyjnych oraz w wydawnictwach Organizatora.
-
Uczestnik akceptuje warunki konkursu i wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO) z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz ustawą z dnia 10 maja 2018 o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2019 r., poz. 1781 ). Na podstawie art. 6 ust.1 lit. a RODO prosimy o przesłanie w e-mailu klauzuli zgody o treści:
-
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (imienia, nazwiska, wizerunku, danych kontaktowych) przez Miejski Ośrodek Kultury w Bukownie, ul. Kolejowa 3, 32-332 Bukowno w celu organizacji, przeprowadzenia i publikacji wyników konkursu.
/podpis uczestnika konkursu /
Ocena prac
Przedmiotem konkursu są przepisy kulinarne oraz fotografie gotowych potraw sporządzonych wg załączonego przepisu. Ocenie będą podlegać:
-
-
oryginalność przepisu,
-
wpisanie się przepisu w cele i idee konkursu,
-
jakość i estetyka zdjęcia przedstawiającego efekt końcowy.
-
Przepisy i fotografie będą poddane ocenie Jury, którego skład zostanie ustalony przez Organizatora i zamieszczony na stronie internetowej. Obrady Jury odbędą się w terminie i miejscu określonym przez Organizatora i będą niejawne. Decyzje Jury są ostateczne i wiążące dla wszystkich Uczestników.
Postanowienia końcowe
-
-
Przesłanie zgłoszenia jest równoznaczne z przyjęciem warunków niniejszego Regulaminu.
-
Zmian w Regulaminie dokonuje Organizator i ogłasza je na stronie internetowej.
-
Decyzje w sprawach nieobjętych Regulaminem podejmuje Organizator.
-
W sprawach nieuregulowanych Regulaminem stosuje się przepisy prawa polskiego.
-
Klauzula informacyjna
-
Administratorem Państwa danych osobowych jest Miejski Ośrodek Kultury w Bukownie, ul. Kolejowa 3, 32-332 Bukowno.
-
W sprawach związanych z przetwarzaniem danych przez Administratora można kontaktować się z wykorzystaniem powyższych danych adresowych.
-
Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu organizacji, przeprowadzenia i publikacji wyników konkursu.
-
Podanie danych osobowych ma charakter dobrowolny, ale jest niezbędne do udziału w konkursie.
-
Podstawa prawna:
-
Zgoda osoby, której dane dotyczą (art. 6 ust. 1 lit. a RODO),
-
przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
-
-
Dostęp do Państwa danych będą mieli upoważnieni pracownicy.
-
Państwa dane przechowywane będą przez okres niezbędny do realizacji wyżej określonych celów.
-
Administrator nie zamierza przekazywać Państwa danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
-
Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu i usunięcia danych.
-
Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
-
Dane udostępnione przez Państwa nie będą podlegały profilowaniu.
Bukowno, 15.04.2021
* Przez przepis lokalny rozumie się przepis na potrawę związaną z terenem Bukowna lub funkcjonującą w danej rodzinie od pokoleń.